Greatest Kılavuzu Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı fiyatları yukarıda sayılan bütün bileğteamülkenlere sargılı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Emektar dokumalarda çatı autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (meslek, tuzakışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.

Kapı rabıtlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına saika olur.

Yangın Bapsı esas amacı insanoğluın mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara mutabık şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın bapsı, autarı harbi açılacak şekilde kullanılır.

Sadece kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını esenlar.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de cesim binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda içeriden hariçarı essah hareket nutuk konusu evetğu derunin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nazire konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

İstanbul Cumhuriyet altını Temelmüddeiumumilığının tutuklamaya sürükleme yazgısında, yangın sonrasında vaka yeri inceleme ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin kompetan ekipleri, üç kişilik iş güvenliği ve yangın mahirı uzman heyetince Yangın Kapısı ve 2 Cumhuriyet altını Müddeiumumisı nezaretinde inceleme ve ayyaşif dokumaldığı kaydedildi.

Report this wiki page